Veilig Online

Veilig Online

Op het moment dat je online in contact bent gekomen met anderen is het belangrijk dat je je gepast blijft gedragen en geen belangrijke informatie deelt.

Geef nooit je wachtwoord aan anderen, ook wanneer het om vrienden gaat. Wanneer iemand je wachtwoord heeft kunnen ze achter belangrijke persoonlijke gegevens komen. Heb je het idee dat iemand je account heeft gehackt? Meld dit dan gelijk aan het Castingbestand B.V. team via de Contactpagina.

Deel geen persoonlijke informatie, zoals adresgegevens, je telefoonnummer en e-mailadres, met mensen die je niet of niet goed kent, en deel financiële gegevens nooit.

Gebruik zoveel mogelijk alleen professionele informatie. Wanneer je een controversiële gebruikersnaam of een provocerende gebruikersnaam hebt zal je vooral negatieve aandacht trekken.

Kom je ongepast gedrag tegen of voel je je ongemakkelijk bij een opdrachtgever of andere gebruiker? Meld dit dan [het contactformulier. Misbruik en beledigingen vallen onder ongepast gedrag. Je kan de mogelijkheid gebruiken om iemand te blokkeren of deze persoon rapporteren. Er is een management systeem die constant de kwaliteit en mogelijke problemen in de gaten houdt, zodat we deze zaken zo snel en grondig mogelijk kunnen behandelen.

Ga voor meer informatie en tips naar getsafeonline.org.

Misbruik melden?

Bekijk de pagina Misbruik om te weten te komen wat je moet doen wanneer je iemand verdenkt van misbruik van dit platform.

Tips voor ontmoetingen

Probeer altijd de gegevens van anderen te controleren met Google voor je met deze persoon een overeenkomst sluit.

Neem alleen een opdracht of afspraak aan als je er ook daadwerkelijk klaar voor bent en niet het gevoel hebt dat je onder druk staat.

Wanneer je iemand gaat ontmoeten of een opdracht aan neemt, contacteer de opdrachtgever de dag ervoor om nog een keer de datum, tijd en locatie te controleren.

Laat altijd aan iemand weten waar je naar toe gaat. Neem een volledig opgeladen telefoon mee met beltegoed zodat je na afloop van een casting kan laten weten hoe het is gegaan en wanneer je weer veilig thuis zit.

Regel zelf het vervoer naar de plaats van ontmoeting en weer terug naar huis. Het is af te raden om je persoonlijke adres aan iemand te geven voor je deze persoon of het bedrijf hebt kunnen controleren. Spreek niet bij je eigen huis af of het huis van iemand anders af, tenzij het de locatie van de opdracht is.